Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram kadar kuşbaşı et
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 bardak su
Kızartma İçin Sıvı yağ
Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
- Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
- Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
- Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
- 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
- En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder