25 Mayıs 2021 Salı

Tepsi Pizzası Tarifi

 

Tepsi Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Kültür mantarı
  • Sucuk
  • 150-200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 adet çarliston biber (ince kıyılmış)

Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 bardak ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet domatesin rendesi
  • 1 diş sarımsağın rendesi
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber

    Tepsi Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Mayalanma süresini göz önünde bulundurarak öncelikle hamur yapımından başlıyoruz. ½ bardak ılık suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alın.
  • Köpürdükten sonra un dolu yoğurma kabına boşaltın. Ardından 1 bardak suyu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun ve 3 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tepsinin şekline, boyutuna göre merdane ile açın.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin.
  • Sosu için salçayı, domates rendesini, sarımsak rendesini, fesleğeni, tuzu ve karabiberi kapta bir araya getirin.
  • Hamurun üzerine sürün.
  • Sırasıyla kaşar rendesini, mantarları ve biberleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15 dakika pişirdikten sonra dilimlenmiş sucukları yerleştirin ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun !.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder