Tepsi Pizzası Tarifi İçin Malzemeler
- Kültür mantarı
- Sucuk
- 150-200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 adet çarliston biber (ince kıyılmış)
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 bardak ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 adet küp şeker
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1/2 (yarım) çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet domatesin rendesi
- 1 diş sarımsağın rendesi
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Tuz, karabiber
Tepsi Pizzası Tarifi Yapılışı
- Mayalanma süresini göz önünde bulundurarak öncelikle hamur yapımından başlıyoruz. ½ bardak ılık suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alın.
- Köpürdükten sonra un dolu yoğurma kabına boşaltın. Ardından 1 bardak suyu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun ve 3 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tepsinin şekline, boyutuna göre merdane ile açın.
- Tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin.
- Sosu için salçayı, domates rendesini, sarımsak rendesini, fesleğeni, tuzu ve karabiberi kapta bir araya getirin.
- Hamurun üzerine sürün.
- Sırasıyla kaşar rendesini, mantarları ve biberleri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15 dakika pişirdikten sonra dilimlenmiş sucukları yerleştirin ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun !.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder