25 Mayıs 2021 Salı

Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi

 

Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi İçin Malzemeler

Ekmek için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Tavuk için:

  • 1 adet tam göğüs tavuk
  • 2 adet patates (kızartmak için)

Tavuk marinesi için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Lavaşlarımızı yağlamak için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Kırmızı tatlı toz biber

Garnitürler için:

  • 1 adet domates
  • 1/3 adet göbek marul
  • Kornişon turşusu

    Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurduğum hamuru 6 bezeye ayırdım ve biraz uzun şekilde açıp yanmaz tavada alt üst altı açık ateşte pişirdim ve bez altına koydum yumuşak olması için.
  • Tavuk göğsünü 2 saat dondurucuda bekletip sonrasında keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.
  • Sonrasında sosunu hazırlayıp içinde en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Sonrasında yanmaz tavada alt üst olmak şartı ile pişirelim fotoğraftaki gibi.
  • Pişen dönerlere domates sostan az ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Lavaşlarımızı sıvı yağ ve toz biberle yağlayalım.
  • Tavada alt üst çevirelim. Sıcak lavaşa hazırladığımız patates kızartması marul, turşu, domates ve döner ekleyip üzerine yine sostan ilave edelim.
  • En son mayonez ilave edip saralım. Deneyenlere afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder