Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi İçin Malzemeler
Ekmek için:
- 5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Tavuk için:
- 1 adet tam göğüs tavuk
- 2 adet patates (kızartmak için)
Tavuk marinesi için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Lavaşlarımızı yağlamak için:
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Kırmızı tatlı toz biber
Garnitürler için:
- 1 adet domates
- 1/3 adet göbek marul
- Kornişon turşusu
Ev Yapımı İskenderun Döner (Çocuklar Bayram Edecek) Tarifi Yapılışı
- Yoğurduğum hamuru 6 bezeye ayırdım ve biraz uzun şekilde açıp yanmaz tavada alt üst altı açık ateşte pişirdim ve bez altına koydum yumuşak olması için.
- Tavuk göğsünü 2 saat dondurucuda bekletip sonrasında keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.
- Sonrasında sosunu hazırlayıp içinde en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- Sonrasında yanmaz tavada alt üst olmak şartı ile pişirelim fotoğraftaki gibi.
- Pişen dönerlere domates sostan az ekleyip güzelce karıştıralım.
- Lavaşlarımızı sıvı yağ ve toz biberle yağlayalım.
- Tavada alt üst çevirelim. Sıcak lavaşa hazırladığımız patates kızartması marul, turşu, domates ve döner ekleyip üzerine yine sostan ilave edelim.
- En son mayonez ilave edip saralım. Deneyenlere afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder