Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Bir fiske tuz
- Kabartma tozu
- Vanilya
Islatma sosu için;
- 1 paket krema 200 ml
- 4su bardağı süt
- 3 veya 4 çorba kaşığı şeker isteğinize göre
Kekimizin üzerine sürmek için;
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
Karamel için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema 200 ml
Triliçe Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların beyazı ve sarısını ayıralım.
- Beyazını bir fiske tuz atarak kar beyazı olana kadar mikserle çırpalım.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle iyice çırpalım şekerimiz eridikten sonra suyumuzu koyup tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya, elenmiş unumuzu koyup çırpalım.
- Daha sonra çırptığımız yumurta beyazını bu karışımın üzerine ekleyelim bir spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştıralım.
- Margarin ile yağladığımız kare borcam kabımıza dökelim ve 180 derece önceden ısıttığımız fırınımıza koyalım.
- Bu sırada kremşantimizi çırpalım ve dolaba atalım.
- Islatma sosu; Krema süt ve şekeri karıştırın. Dolaba kaldırın.
- Fırından çıkarıp 5 dk dinlenen kekimizin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökelim.
- Sosunu çeken kekimizin üzerine dolaptan çıkardığımız kremşantimizi yavaşça sürelim.
- Karamel için; Şekerimizi bir tavaya alıp orta ateşte sürekli karıştırarak eritelim.
- Açık bir renk alınca hemen 1 kaşık tereyağımızı ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
- Ardından kremamızı dökelim.
- Kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan karamelimizi hemen ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.
- Karamelinizi yaparken şekeri çok yakarsanız tadı acı olabilir dikkat edelim. ☝🏻
- Bir de çok pişirirseniz kıvamı katı olacaktır. ☝🏻 Tecrübeyle sabittir 😅.
- En son karamelimizi de kremşantimizin üzerine yavaşça yayalım.
- Ben süslemek için hazır beyaz çikolata sos kullandım. İnce şeritler halinde çizelim. Bir kürdan yardımı ile çizikler atarak süslememizi tamamlayalım 👍🏻🌸.
Afiyet olsunnn🥰❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder