Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Uygu bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağı eriyene kadar bekleyelim.
- Ardından unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Unumuz kavrulduktan sonra salçayı ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.
- Karıştırmaya devam ederek su ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Suyu eklerken çırpıcı ile hızlıca karıştıralım ki un ve salça topakları kalmasın.
- Kaynamaya başlayan çorbamıza şehriyeleri ve tuzu ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar çorbamızı ara ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder