16 Mayıs 2021 Pazar

Vişneli Kısır Tarifi

 

Vişneli Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Vişneli Kısır Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
  • Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır. 
  • Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
  • Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
  • Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. 
  • Limonun suyu sıkılır.
  • Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi  eklenerek karıştırılır. 
  • Vişneli kısır istenilen şekilde servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder