Vişneli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 adet kuru soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 4-5 dal yeşil soğan
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limon
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Vişneli Kısır Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
- Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır.
- Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
- Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
- Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
- Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır.
- Limonun suyu sıkılır.
- Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır.
- Vişneli kısır istenilen şekilde servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder