16 Mayıs 2021 Pazar

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 ml ılık süt (yarım su bardağı)
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sarımsak sos için:

  • 1 iri diş sarımsak (bir fiske tuzla birlikte dövülmüş)
  • 1 dolu çay kaşığı mayonez
  • 15 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış)
  • 1 y. kaşığı çırpılmış yumurta
  • 1 y. kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Üzeri için; dikine, ince dilimlenmiş kaşar ve rende kaşar (rende kaşar yerine mozzarella da olur)

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla  pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
  • Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
  • 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder