Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bakla (taze veya konserve)
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dal taze soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Bir avuç kıyılmış dereotu
- Birkaç damla limon suyu
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı
- Tencereye, zeytinyağı, jülienne doğranmış soğan ve sarımsağı aktarıp kısık ateşte soteledim.
- Eğer taze bakla kullanacaksınız güzelce yıkadıktan sonra derince bir cam kaseyi suyla doldurup yarım limonu sıkın ve doğranmış baklaları kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
- Eğer konserve kullanacaksanız kavrulan soğanların üzerine direk ekleyebilirsiniz.
- Taze soğanı ve dereotunu da ince ince kıydıktan sonra baklaların üzerine ilave ettim.
- Biraz tuz, limon ve su ekleyip kapağını kapatıp baklalar yumuşayana dek pişirdim.
- Ilındıktan sonra üzerine ekstra zeytinyağı gezdirdim ve kıyılmış dereotu serpiştirip servis ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder