13 Mayıs 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bakla (taze veya konserve)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • Birkaç damla limon suyu

    Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı

  • Tencereye, zeytinyağı, jülienne doğranmış soğan ve sarımsağı aktarıp kısık ateşte soteledim.
  • Eğer taze bakla kullanacaksınız güzelce yıkadıktan sonra derince bir cam kaseyi suyla doldurup yarım limonu sıkın ve doğranmış baklaları kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
  • Eğer konserve kullanacaksanız kavrulan soğanların üzerine direk ekleyebilirsiniz.
  • Taze soğanı ve dereotunu da ince ince kıydıktan sonra baklaların üzerine ilave ettim.
  • Biraz tuz, limon ve su ekleyip kapağını kapatıp baklalar yumuşayana dek pişirdim.
  • Ilındıktan sonra üzerine ekstra zeytinyağı gezdirdim ve kıyılmış dereotu serpiştirip servis ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder