13 Mayıs 2021 Perşembe

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi

 

Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Üzerine ve içine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harç için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

    Boşnak Böreği (Oklavasız Acemilerin Bile Yapabileceği) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı tuz ile hamurumu yoğurup yarım saat 1 saat arası dinlendirdim.
  • Sonrasında üzerine ve içine sürmek için 50 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada karıştırdım.
  • Sonrasında hamurumu 4 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla diğer hamurları mı da açıp aralarına yağ sürerek tabağa koydum.
  • Bir yarım saatte bu şekilde üzerini kapatıp dinlendirdim.
  • Sırayla açtığım hamurları masa üzerine alıp elimle bastırarak çok ince olacak şekilde açtım göreceksiniz zaten çok kolay açılıyor.
  • Sonrasında hazırladığım kıymalı harçtan koydum, siz eğer isterseniz başka iç harcı da koyabilirsiniz patates vs. İç harcında ise kıyma soğan tuz karabiber bulunuyor.
  • İç harcı mı koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirdim.
  • Kenarlardaki kalın hamurları alırsanız böreğiniz çok daha güzel olur bütün hamurları mı bu şekilde yapıp tepsiye dizdim.
  • Üzerine kalan yağımı fırça yardımı ile sürdüm fırında üstü kızarana kadar 200 derecede yarım saat pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder