27 Mayıs 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi

 

Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bezelye (dondurulmuş da kullanılabilir)
  • 1 orta boy soğan
  • 6-7 adet taze soğan
  • 5-6 adet diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber

    Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tencereyi orta ısıya aldım ve zeytinyağını ekledim.
  • Soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra tencereye attım ve yumuşayana kadar kavurdum.
  • Daha sonra bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdım ve kapağını kapattım.
  • 5 dk bu şekilde pişirdim.
  • Kapağı açtığımda bezelyeler biraz suyunu bırakmış ve parlak yeşil renkte oldular.
  • Bu arada taze soğanları küçük boyutlarda olacak şekilde doğradım.
  • Tencerenin kapağını açıp, taze soğanı ve sarımsakları da ekledim.
  • 3- 5 dakikada o şekilde kavurdum ve suyunu ekledim.
  • Kapağını kapatarak 30-40 dk pişirdim.
  • Kapağı kapalı şekilde pişecek suyu tamamen çekene kadar. (bezelye pişme süreleri farklılık gösterebileceği için eğer pişmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
  • Piştiğinde kapağı açıp dilediğim miktarda doğranmış dereotunu ekledim, karıştırdım.
  • Sonrasında servis tabağına alıp soğuttum.
  • Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder