Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze bezelye (dondurulmuş da kullanılabilir)
- 1 orta boy soğan
- 6-7 adet taze soğan
- 5-6 adet diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Dereotu
- Tuz, karabiber
Zeytinyağlı Dereotlu Bezelye Salatası Tarifi Yapılışı
- Tencereyi orta ısıya aldım ve zeytinyağını ekledim.
- Soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra tencereye attım ve yumuşayana kadar kavurdum.
- Daha sonra bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdım ve kapağını kapattım.
- 5 dk bu şekilde pişirdim.
- Kapağı açtığımda bezelyeler biraz suyunu bırakmış ve parlak yeşil renkte oldular.
- Bu arada taze soğanları küçük boyutlarda olacak şekilde doğradım.
- Tencerenin kapağını açıp, taze soğanı ve sarımsakları da ekledim.
- 3- 5 dakikada o şekilde kavurdum ve suyunu ekledim.
- Kapağını kapatarak 30-40 dk pişirdim.
- Kapağı kapalı şekilde pişecek suyu tamamen çekene kadar. (bezelye pişme süreleri farklılık gösterebileceği için eğer pişmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
- Piştiğinde kapağı açıp dilediğim miktarda doğranmış dereotunu ekledim, karıştırdım.
- Sonrasında servis tabağına alıp soğuttum.
- Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder