26 Mayıs 2021 Çarşamba

Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Pastane Poğaçası (Lezzeti Hazır Ölçüsü Tam) Tarifi Yapılışı

  • Ilık süt, su ve şekeri mayayla karıştırıp kabartıyoruz.
  • Oda sıcaklığında erimiş margarin ve un hariç diğer malzemelerle buluşturuyoruz.
  • Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz şekilde büyüklükte poğaçamızı hazırlayıp tepside 15 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı şeker ekleyip fırça yardımı ile poğaçalarımızın üzerine sürüp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun!😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder