Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ (İçine)
- 1 çay bardağı zeytinyağ (Tencereye dizdikten sonra üzerine döküyoruz)
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Nane
- Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yapraklarımızı demetleyelim. Tencereye şu ekleyip kaynamasın bekleyelim. Kaynayan suya yapraklarımızı rengi değişene kadar 2-4 dakika kadar batıralım. Hazır olan yapraklarımızı süzgecinden alalım.
- İçi için pirinçlerimizi yıkayıp bir kaba alalım üzerine küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı salçamızı yağımızı ve baharatlarımızı ekleyelim karıştıralım. Bir tane yaprağımızı açalım içine 1 tatlı kaşığı içimizden koyalım.
- Sıkarak ince bir şekilde saralım. Bütün yapraklara aynı işlemi yapalım. Tenceremize dizelim. Sarmalarımızın üzerine salçalı şu yapabiliriz.
- Limon halklarını ve yarım limon sıkalım üzerine. Kalan 1 çay bardağı yağımızıda ekleyelim. Suyunu koyalım.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Kaynağından sonra kısık ateşte yaprağımıza çatal rahat batıp pirinçler pişene kadar pişirelim.
- Üzerine de küçük bir tabak koymayı unutmayalım ki sarmalarımız dağılmasın. İlişkin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder