21 Mayıs 2021 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (İçine)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (Tencereye dizdikten sonra üzerine döküyoruz)
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Nane
  • Tuz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Yapraklarımızı demetleyelim. Tencereye şu ekleyip kaynamasın bekleyelim. Kaynayan suya yapraklarımızı rengi değişene kadar 2-4 dakika kadar batıralım. Hazır olan yapraklarımızı süzgecinden alalım.
  • İçi için pirinçlerimizi yıkayıp bir kaba alalım üzerine küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı salçamızı yağımızı ve baharatlarımızı ekleyelim karıştıralım. Bir tane yaprağımızı açalım içine 1 tatlı kaşığı içimizden koyalım.
  • Sıkarak ince bir şekilde saralım. Bütün yapraklara aynı işlemi yapalım. Tenceremize dizelim. Sarmalarımızın üzerine salçalı şu yapabiliriz.
  • Limon halklarını ve yarım limon sıkalım üzerine. Kalan 1 çay bardağı yağımızıda ekleyelim. Suyunu koyalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Kaynağından sonra kısık ateşte yaprağımıza çatal rahat batıp pirinçler pişene kadar pişirelim.
  • Üzerine de küçük bir tabak koymayı unutmayalım ki sarmalarımız dağılmasın. İlişkin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder