21 Mayıs 2021 Cuma

Hamburger Tarifi

 

Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Ekmeği İçin

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Köfte harcı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz

Karamelize Soğan İçin

  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hamburger Tarifi Yapılışı

  • Ekmek malzemelerinin hepsi yoğurulur. Mayalanması için 1 saat beklenir. Köfte harcı hazırlanır. Köfte boyutu için kavanoz kapağı kalıp olarak kullanılabilir.
  • Bu köfte harcından kavanoz kapağı boyutu ile 5 tane hamburger köftesi çıkabilir. Mayalanan hamurdan 5 beze çıkarılır.
  • Tepside de mayalanması için tepside yarım saat bekletilir. Üzerine yumurta sürülüp susam konularak fırına sürülür.
  • 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Hazırlamış olduğumuz köfteler döküm tavada alt üst çevirilerek pişirilir.
  • Pişen köftelerin üzerine cheddar peyniri konularak eritir ve daha sonra hamburger ekmeğinin üstüne alınır. Karamelize soğan da hamburger içine konulur ve istenen malzemeler ile hamburger içi doldurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder