Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Ekmeği İçin
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Köfte harcı
- Yarım kilo kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
Karamelize Soğan İçin
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamburger Tarifi Yapılışı
- Ekmek malzemelerinin hepsi yoğurulur. Mayalanması için 1 saat beklenir. Köfte harcı hazırlanır. Köfte boyutu için kavanoz kapağı kalıp olarak kullanılabilir.
- Bu köfte harcından kavanoz kapağı boyutu ile 5 tane hamburger köftesi çıkabilir. Mayalanan hamurdan 5 beze çıkarılır.
- Tepside de mayalanması için tepside yarım saat bekletilir. Üzerine yumurta sürülüp susam konularak fırına sürülür.
- 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Hazırlamış olduğumuz köfteler döküm tavada alt üst çevirilerek pişirilir.
- Pişen köftelerin üzerine cheddar peyniri konularak eritir ve daha sonra hamburger ekmeğinin üstüne alınır. Karamelize soğan da hamburger içine konulur ve istenen malzemeler ile hamburger içi doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder