Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram asma yaprağı
- 1 adet limon
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
-
1 çay kaşığı tarçın
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- İç harcı için; yarım su bardağı zeytinyağını bir tencerede kızdırıyoruz. Sonrasında 3 tane rendelenmiş soğanı renk alana dek kavuruyoruz. Sonrasında 1, 5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip devam ediyoruz.
- Ilık suda 5 dakika bekletip suyunu süzdürdüğümüz 1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında da; 1 yemek kaşığı kuş üzümünü, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave ediyoruz. İç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımlarını üstte bırakacak şekilde açıyoruz. Her yaprağın ortasına iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerliyoruz. Tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarıyoruz.
- Tenceremizin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplıyoruz. Sarmaları yan yana diziyoruz ve limonu dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştiriyoruz.
- Pişerken üzerlerine bir servis tabağı kapatıyoruz. 1, 5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder