24 Mayıs 2021 Pazartesi

Reçelli Pastane Kurabiyesi Landöşe (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Reçelli Pastane Kurabiyesi Landöşe (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram çok yumuşamış tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet iri boy yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3,5 su bardağı un kullandım
  • Su bardağım 220 ml
  • Koyu kıvamlı çilek reçeli (taneleri ile birlikte robotta çekerek reçelinizin kıvamını koyultabilirsiniz)
  • 120 gram çikolata (bitter sütlü karışık erittim)

    Reçelli Pastane Kurabiyesi Landöşe (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine un hariç tüm malzemeyi ekleyip elde yoğurur tarzda karıştıralım.
  • Sonra bardak bardak un ekleyerek çok fazla olmayacak şekilde oyalanmadan hamuru yoğurup tüm malzemeyi karıştıralım ( hamurun olması gereken son kıvamı, ele çok yapışan, yumuşacık, torbadan sıkılabilecek kıvamda olucak) unu, ona göre ekleyiniz.
  • Bir adet sıkma torbası içine tırtıklı istediğiniz formda geniş uçlu bir duy takın, makasla torba ucunu kesip yerleştirin.
  • İçine hamurdan çok fazla doldurmayın, hamurla çok dolu torba sıkarken zorluk çıkarabiliyor bittikçe ilave edin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, biraz boşluk koyarak, sıkmaya başlayalım.
  • Torbayı tepsiye tepeden tam dik tutarak, ilk bastığınız hamuru bol tutup tombulca kalın sıkarken kıvrım verir tarzda torbayı yukarı kaldırıp birden aşağı indirerek şerit şeklinde aşağı doğru indirin ve biten ucunu bir bıçakla iterek tepsiye kesin.
  • Önceden ısınmış alt üst ayar fansız 150° fırının alttan ikinci rafında 22-25 dk arası üstleri beyaz altları hafif pembe olana dek pişirip fırından alalım.
  • Soğuyunca içine reçel sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştıralım.
  • Sonra buharda benmari usul eritilmiş çikolataya uçlarını bulayalım ve donmaya bırakalım.
  • Servise hazırdır toplamda 33 adet kurabiyemiz çıkıyor, afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder