Kabak Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet kırmızı biber (ben 2 tane kullandım)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon
- Kimyon – karabiber – kekik – pul biber
- Tuz
Kabak Sote Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızı yıkayıp halka halka doğruyoruz. Eğer kabaklar büyük ise keserken küçültebilirsiniz.
- Soğan 🧅 sarımsak 🧄 ve biberi 🌶 söğüş şeklinde doğruyoruz.
- Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve doğradığımız soğan ile sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberleri kavrulan soğanlara ekliyoruz. Sotelenen karışıma kabakları ekliyoruz.
- Ara ara karıştırarak kabakların da şişmesini bekliyoruz.
- Pişen sotemizin içerisine yarım limonu sıkıp ardından baharatları, tuz 🧂- karabiber – kekik – kimyon ve pul biberi ekleyip 10 dk daha kısık ateşte pişirip altını kapatıp servis tabağına alabiliriz.
Not : yoğurt ile servisini tavsiye ediyorum ☺️ kabak kalorisi çok düşük olduğundan yoğurt ile tükeminde tokluk süresini uzatır 😉.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder