Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı tozşeker silme
- 6 yemek kaşığı un tepeleme
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 3,5 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetini yapalım, tozşeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatın.
- Bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın, beyazlarını mikserle çırpın altı kaşık şekeri iki üç defada ekleyerek yumurta beyazı kar gibi oluncaya ve kabarıncaya kadar çırpın.
- Sarılarını birer birer ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin.
- Bundan sonra mikseri bırakın sadece teli kullanarak elenmiş unu ve kabartma tozunu yine iki üç defada ekleyerek homojen bir kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırın.
- Hamurunuz hazır olunca fırın kabını tereyağı ile çok az yağlayın ve unlayın,, hamuru dökün ve düzeltin. , tezgâha bir kaç defa vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de kontrol ederek yaklaşık yarım saat kadar pişirin veya kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
- Piştikten sonra çıkarın tatlı ılındıktan sonra dilimleyerek üzerine şerbetini dökün, şerbetini çok çabuk çekiyor. , iyice soğuyunca servis yapabilirsiniz, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder