1 Ağustos 2021 Pazar

Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi

 

Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tozşeker silme
  • 6 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetini yapalım, tozşeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatın.
  • Bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  • Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın, beyazlarını mikserle çırpın altı kaşık şekeri iki üç defada ekleyerek yumurta beyazı kar gibi oluncaya ve kabarıncaya kadar çırpın.
  • Sarılarını birer birer ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin.
  • Bundan sonra mikseri bırakın sadece teli kullanarak elenmiş unu ve kabartma tozunu yine iki üç defada ekleyerek homojen bir kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırın.
  • Hamurunuz hazır olunca fırın kabını tereyağı ile çok az yağlayın ve unlayın,, hamuru dökün ve düzeltin. , tezgâha bir kaç defa vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de kontrol ederek yaklaşık yarım saat kadar pişirin veya kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
  • Piştikten sonra çıkarın tatlı ılındıktan sonra dilimleyerek üzerine şerbetini dökün, şerbetini çok çabuk çekiyor. , iyice soğuyunca servis yapabilirsiniz, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder