Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler
Patates İçin:
- 2adetbüyük boy patates(haşlanmış)
- 4yemek kaşığısıvı yağ
- 1adetsoğan(küp doğranmış)
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkırmızı toz biber
Domates Sos İçin:
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2su bardağıdomates püresi
- 1yemek kaşığısıvı yağ
- 1çay kaşığıtuz
- 1/2su bardağısu
Üzeri İçin:
- 1kasesarımsaklı yoğurt
- 1/4demetmaydanoz(kıyılmış)
Patates Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Domates Sos Yapılışı:
- Bir sos tenceresine sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip 30 daniye kadar kavurun.
- Ardından domates püresi, tuz ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Domates sosunuz hazır.
Patates Borani Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Bir tavada sıvı yağını ısıtın. Küp soğanları üzerine ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Ardından ocağın altını kısıp patatesleri ekleyin ve soğanlarla beraber karıştırın.
- Soğanlı patates karışımını tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. Tavayı ocaktan alıp karışımı oda sıcaklığında soğutun.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar olacak şekilde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Karışımın elinize yapışmaması için sıvı yağ ile ellerinizi yağlayın.
- Hazırladığınız topları bir serrvis kasesine koyun.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu ekleyip maydanoz serpiştirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder