Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250gramtavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
- 1adetyufka
- 100grambezelye
- 1adetkabak(küp doğranmış)
- 1adethavuç(küp doğranmış)
- 1adetsoğan(küp doğranmış)
- 3dişsarımsak(ince dilimlenmiş)
- 1tatlı kaşığıdomates salçası
- 200ml.su(salçayı sulandırmak için)
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığısıvı yağ
- 100gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
- 2çay kaşığıtuz
Beşamel Sos için:
- 3yemek kaşığıtereyağı
- 3yemek kaşığıun
- 3su bardağısüt
- 1/2tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığımuskat cevizi rendesi
- 1çay kaşığıtane çekilmiş karabiber
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
- Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
- Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
- Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
- Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
- 1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
- Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
- Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder