Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 250gramkuzu kuşbaşı eti
- 1adetsoğan(yemeklik doğranmış)
- 1adetyeşil biber(doğranmış)
- 1adetdomates(büyük boy, küp doğranmış)
- 1çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1su bardağısu
- 1adetdefne yaprağı
- 1,5yemek kaşığısıvı yağ(pilav için)
- 1,5yemek kaşığıtereyağı(pilav için)
- 2su bardağıbaldo pirinç(suda bekletilmiş)
- 3,5su bardağısıcak su
- 1,5çay kaşığıtuz
- 4adetpatlıcan(dilimlenmiş, kızartılmış)
- 1avuçmaydanoz(kıyılmış)
Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağını kızdırıp kuşbaşı doğranmış kuzu etini suyunu salıp çekene dek pişirin.Üzerine soğan ve yeşil biber ilave 5-6 dakika daha kavurun.
- Domatesleri ve baharatları da ilave edip tenceredeki malzemelerle karıştırın. Suyunu ilave edip suyun yarısı buharlaşıp etler yumuşayana dek pişirin.
- Bu sırada dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz dilim patlıcanları kızartın. Ayrı bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pirinçleri ilave edip saydamlaşana dek kavurun.
- Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip önce harlı ateşe 10 dakika, ardından 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatın ve havlu kağıt ile kapatıp demlendirin.
- Bir kasenin tabanına pişirdiğiniz kuzu etinden 1 kaşık koyun.
- Kızarmış patlıcanların 4 dilimini artı şeklinde dizin. Üzerine pilavı ilave edip kapatın ve bir tabağa ters çevirin.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder