2 Eylül 2021 Perşembe

Haşhaşlı Portakallı Pratik Pasta Tarifi

 

Haşhaşlı Portakallı Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı portakal marmelatı
  • Yarım çay bardağı haşhaş
  • 250 gram mascarpone
  • 1 paket petibör bisküvi

Üzerini süslemek için

  • 1 paket krema
  • Portakal dilimleri

    Haşhaşlı Portakallı Pratik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye haşhaş ve mascarpone hariç bütün malzemeleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra ocağın üzerine alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp haşhaş ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra mascarpone ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Muhallebimizi ara ara karıştırarak ılımasını bekliyoruz dikdörtgen bir kalıbı tepsimizin üzerine yerleştiriyoruz alt tabanına bir sıra bisküvi dizip üzerine ılık muhallebiyi döküp güzelce yayıyoruz.
  • Üzerine tekrar bisküvi dizip buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  • Kremamıza vanilya ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz krema torbasına alıp dilimlediğimiz pastamızın üzerini krema ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder