Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 200g beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Yufkaların üzerine sürmek için;
- Gözlememizin iç harcı için uygun bir kap içerisine ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.
- Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
- Ardından orta kısma iç harcımızdan birazcık koyarak yayalım.
- Yufkanın bize bakan kısmını peynirli iç harç üzerine katlayalım ve fırça ile sıvı yağ sürelim. Karşı tarafını da iç harcın üzerine doğru katlayarak yağdan sürelim.
- Oluşan dikdörtgen kısmın bir tarafını da ortaya doğru katlayalım ve diğer kalan parçayı alta doğru çevirerek katlayalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığımız gözlemeleri kızartmak için tavaya fırça ile sıvı yağ sürelim.
- Sıvı yağ ısındıktan sonra gözlemeyi tavaya alalım ve orta ateşte kontrollü bir şekilde kızarıncaya kadar pişirelim.
- 2-3 dakika sonra kızaran kısmı çevirelim ve diğer yüzünü de yağlayarak pişirelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde kızartalım. Gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
- sıvı yağ
Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder