2 Eylül 2021 Perşembe

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 200g beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Yufkaların üzerine sürmek için;

  • Gözlememizin iç harcı için uygun bir kap içerisine ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
  • Ardından orta kısma iç harcımızdan birazcık koyarak yayalım.
  • Yufkanın bize bakan kısmını peynirli iç harç üzerine katlayalım ve fırça ile sıvı yağ sürelim. Karşı tarafını da iç harcın üzerine doğru katlayarak yağdan sürelim.
  • Oluşan dikdörtgen kısmın bir tarafını da ortaya doğru katlayalım ve diğer kalan parçayı alta doğru çevirerek katlayalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız gözlemeleri kızartmak için tavaya fırça ile sıvı yağ sürelim.
  • Sıvı yağ ısındıktan sonra gözlemeyi tavaya alalım ve orta ateşte kontrollü bir şekilde kızarıncaya kadar pişirelim.
  • 2-3 dakika sonra kızaran kısmı çevirelim ve diğer yüzünü de yağlayarak pişirelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde kızartalım. Gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
  • sıvı yağ

    Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder