1 Eylül 2021 Çarşamba

İzmir Bombası (Çikolata Sevenler Bayılacak) Tarifi

 

İzmir Bombası (Çikolata Sevenler Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

İçi için

  • Sürülebilir çikolata

    İzmir Bombası (Çikolata Sevenler Bayılacak) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına sıvı yağ, su, şeker, vanilyayı alalım. Unu azar azar kontrollü ekleyip hamuru yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru streç film ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olacak şekilde birer tatlı kaşığı çikolata koyup derin dondurucuda 15 dakik bekletelim.
  • Hamurdan minik parçalar koparıp küçük bezeler yapalım. Bezeleri elimizle bastırıp genişletelim. Arasına donmuş çikolatayı koyup bohça şeklinde açıklık kalmadan kapatalım. Benim hamurumdan 19 beze çıktı.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. 5-6 dakika içerisinde pişiyor fırının basından ayrılmadan pişirmenizi tavsiye ederim 🤗 Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder