25 Ekim 2021 Pazartesi

Nohut Yahni Tarifi

 

Nohut Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 2 bardak nohut
  • 8 su bardağı su
  • 50 gram sadeyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber

    Nohut Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutu geceden ıslatın sade yağı tencereye koyun ve ocağın altını harlı ateşte açın.
  • Sade ya kavrulunca kuzu etini ve yemeklik kıyılmış kuru soğanı ilave edin kavrulan malzemelerle baharatları ekleyin yaklaşık 15 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Suyu ve nohutu ilave edip ocağın altını iyice kısım yaklaşık bir buçuk saat pişirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder