25 Ekim 2021 Pazartesi

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

(28-30 cm tava için)

  • 3 adet yufka
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt (Ben yoğurt kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı maydanoz

    Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
  • Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatalla çırpın.
  • Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)
  • Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm’lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun.
  • Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin.
  • Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.)
  • Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufkayı da parçalayın.
  • Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
  • En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin.
  • Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.
  • Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder