Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
- 250 ml su
- 1 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılmış
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın, etlerinizi ilave edip, kapağını kapatıp, biraz kavrulsun. Etler tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki tur karıştırıp ocağın altını kısıp kapağı kapalı halde etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Bu pişme süresi en az yarım saat kadar sürebilir.
- Daha sonra etlerinizi kontrol edin etler sert ise yarım su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekip tencerenin dibinde sadece yağı olması gerekiyor.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı küçük küp küp doğranmış biberleri ekleyip biraz kavurun salçayı ilave edin bir iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip, soteleyin.
- Ardından suyunu ve nişastayı ilave edin defne yaprağını ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder