28 Mart 2022 Pazartesi

Harira (Fas Çorbası) Tarifi

 

Harira (Fas Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 adet kuru soğan
  • ️1 adet kerevizin sadece (sapı ile beraber yaprakları)
  • ️1 tutam maydanoz
  • ️1 su bardağı domates püresi
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 yemek kaşığı un
  • ️4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1 su bardağı kemik suyu
  • ️1 çay bardağı tel şehriye
  • ️1 su bardağı haşlanmış nohut
  • ️1 çay kaşığı tarçın
  • ️1 çay kaşığı toz zencefil
  • ️1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı tuz

    Harira (Fas Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını salçayı alıp kavurdum, üzerine domates püresi ekledim kavurmaya devam ettim .
  • Unu ilave edip tekrardan karıştırdım.
  • Bu arada kuru soğanı,maydanozu, kereviz yaprakları ve sap kısımlarını 1 bardak su ilavesiyle blenderdan geçirip püre haline getirdim.
  • Tencereye yavaş yavaş püreyi ekledim.
  • 2 bardak soğuk su ve kemik suyunun da ilavesiyle karıştırarak pişirmeye devam ettim.
  • Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca 1 lt kadar sıcak su ve baharatları da ekledim.
  • Ardından tel şehriye haşlanmış nohutu da ekleyip kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk daha pişirdim ♨️♨️♨️.
  • Fas yöresine ait bu çorbayı biz ailece çok beğendik😍😍😍.

    Arada değişiklik yapmak isterseniz tavsiye ederim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder