30 Mart 2022 Çarşamba

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 4 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 fiske tuz

Krema malzemeleri;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 40 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için;

  • Çikolata sosu
  • 2-2,5 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı çokokrem  

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Profiterol hamuru yapılışı için; su, tuz ve margarini bir tencereye koyup, margarin eriyip, su kaynayana kadar karıştıralım.
  • Margarin eridikten sonra unu ilave edip 4-5 dakika kadar kavuralım, kenara alıp, soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuyan hamurumuza teker teker yumurtalarımızı kırıp mikser yardımıyla çırpalım.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 25-30 dakika kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Krema yapılışı için; ocağın altını açmadan tenceremize un, nişasta, şeker ve tuzumuzu koyup karıştıralım.
  • Süt, su ve yumurta sarılarımızı ilave edip, ocağın altını açalım kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ilave edip, karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuyan kremaya kremşantiyi ilave edip mikser yardımıyla çırpalım.
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  • Çikolata sosu yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü sos tenceresine koyup pişirelim.
  • Çikolata sosu piştikten sonra ocaktan alıp içine çokokremi ekleyip, karıştıralım.
  • Profiterol toplarının yan kısmından bir delik açıp sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı içine sıkıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine çikolata sosundan döküp servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder