30 Mart 2022 Çarşamba

Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi

 

Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğüs
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 6 diş sarımsak
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase bezelye
  • 200 ml tavuk suyu veya su
  • 100 ml sıvı krema
  • Tuz
  • Karbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Köri 

    Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarife öncelikle tavuk göğüslerini hem yatay hemde dikey olarak ikiye bölerek başlıyoruz.
  • Tavamıza yap ekleyip, tavuk göğüslerini arkalı önlü kızartıp bir tabağa alıyoruz.
  • Aynı tavaya piyazlık doğranmış soğan, havuç, mantar ve sarımsaklarıda ekleyip, soteliyoruz.
  • Sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip, kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz biber ekliyoruz.
  • Tavuk suyu ve kremayı ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Bezelyelerimizde ekledikten sonra kuşattığımız tavuk göğüslerini yemeğimizin içerisine tekrar koyuyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika daha pişiri,p ocaktan alıp, servis ediyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder