Alaca Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 2 kuru kırmızı biber veya 2 taze kırmızı biber
- Yarım su bardağı nohut
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Tarhun( bir çeşit baharat) veya nane
- 1 yemek kaşığı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
- Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek şekilde su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
- Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
- Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (et suyu, tavuk suyu veya tavuk bülyon eklenebilir)
- Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
- Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
- Katıysa su ekleyelim.
- Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
- Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
- Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek şekilde su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
- Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
- Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (et suyu, tavuk suyu veya tavuk bülyon eklenebilir)
- Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
- Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
- Katıysa su ekleyelim.
- Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.
Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder