12 Nisan 2022 Salı

Alaca Çorba Tarifi

 

Alaca Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 2 kuru kırmızı biber veya 2 taze kırmızı biber
  • Yarım su bardağı nohut

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Tarhun( bir çeşit baharat) veya nane
  • 1 yemek kaşığı toz biber

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
  • Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek şekilde su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
  • Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
  • Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (et suyu, tavuk suyu veya tavuk bülyon eklenebilir)
  • Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
  • Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
  • Katıysa su ekleyelim.
  • Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
  • Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.

  • Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
  • Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek şekilde su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
  • Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
  • Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (et suyu, tavuk suyu veya tavuk bülyon eklenebilir)
  • Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
  • Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
  • Katıysa su ekleyelim.
  • Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
  • Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder