13 Nisan 2022 Çarşamba

Tahinli Çörek Tarifi

 

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 50 gram yaş maya
  • 100 gram şeker
  • 25 gram tuz
  • 100 gram margarin
  • Hamur toplanacak kadar su

İçine;

  • Her beze için 3 yemek kaşığı tahin
  • 2,3 yemek kaşığı toz şeker

Üzerine;

  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı pekmez

    Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açın.
  • Mayayı şekeri ekleyin.
  • Mayayı aktifleştirmek için bir miktar su ekleyip 10 dakika bekletin.
  • Maya köpürünce tereyağı ekleyin.
  • Kenarlara tuzu gezdirin.
  • Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
  • 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 150 gr lık parçalara ayırıp beze yapın.
  • 12 adet bezeniz olacaktır.
  • Bezeleri çay fincanı tabağı büyüklüğünde elinizle genişletin. 10 dakika dinlendirin.
  • Merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • İçlerine kenarlar boş kalacak şekilde 2,3 kaşık tahin gezdirin.
  • Damak tadınıza göre (2,3 kaşık yeterli olacaktır)şeker serpin.
  • Rulo yapın uçlarını kapatın.
  • Tüm bezeleri bu şekilde bitirin.
  • Hepsi bittikten sonda ilk yaptığınız ruloyu tezgaha alıp biraz un serpip dikkatlice olabildiğince uzun fitil yapın. Tepsiye alıp yuvarlayın.
  • 30 dakika tepside dinlendirin.
  • Üzerine pekmezli su sürüp susam serpin.
  • 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder