Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 50 gram yaş maya
- 100 gram şeker
- 25 gram tuz
- 100 gram margarin
- Hamur toplanacak kadar su
İçine;
- Her beze için 3 yemek kaşığı tahin
- 2,3 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine;
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı pekmez
Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unun ortasını havuz gibi açın.
- Mayayı şekeri ekleyin.
- Mayayı aktifleştirmek için bir miktar su ekleyip 10 dakika bekletin.
- Maya köpürünce tereyağı ekleyin.
- Kenarlara tuzu gezdirin.
- Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
- 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 150 gr lık parçalara ayırıp beze yapın.
- 12 adet bezeniz olacaktır.
- Bezeleri çay fincanı tabağı büyüklüğünde elinizle genişletin. 10 dakika dinlendirin.
- Merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
- İçlerine kenarlar boş kalacak şekilde 2,3 kaşık tahin gezdirin.
- Damak tadınıza göre (2,3 kaşık yeterli olacaktır)şeker serpin.
- Rulo yapın uçlarını kapatın.
- Tüm bezeleri bu şekilde bitirin.
- Hepsi bittikten sonda ilk yaptığınız ruloyu tezgaha alıp biraz un serpip dikkatlice olabildiğince uzun fitil yapın. Tepsiye alıp yuvarlayın.
- 30 dakika tepside dinlendirin.
- Üzerine pekmezli su sürüp susam serpin.
- 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder