Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 lt su
Terbiyesi için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük boy soğan
- Tuz kırmızı toz biber kuru nane
Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce çorbamıza tüm bakliyatları yıkayıp uygun bir tencereye alıp suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
- Tüm bakliyatlar piştiğinde çorbamızın terbiyesini yapıyoruz. Un ve yumurta yoğurt üçünü iyice çırpıcı ile çırpıp üzerine su ilave ediyoruz.
- Çorbanın sıcak suyundan da bir kepçe alarak ılıştırıyoruz ve altı kısık bir şekilde karışımı çorbaya ilave ederek kesilmemesi için kaynayacak kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altı kısık olarak arada karıştırarak üzerine yağını hazırlıyoruz.
- Bir küçük soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ da pembeleşene kadar kavurup üzerine baharatları ilave edip çorbamızın üzerine gezdirerek döküyoruz. Çorbamız hazır sıcak servis yapın afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder