12 Nisan 2022 Salı

Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tarifi

 

Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • Pulbiber 

    Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru yıkayıp uygun bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın pisince ocağı kapatın.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp eritin.
  • İnce ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
  • Peşinden unu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  • Salçaları baharatları ilave edip karıştırın.
  • 2 bardak kadar soğuk su ilave edip hızlıca karıştırın.
  • Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru da ekleyip karıştırın gerekirse sıcak su ile kıvamını açın.
  • Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın servis tabağına alın.
  • Üzerine nane serpip afiyetle yiyin muhteşem bir yöresel çorba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder