Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı soğuk su
- 4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
- Tuz
- Nane
- Pulbiber
Mengen Çorbası Bolu Ustasından Nefis Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilavlık bulguru yıkayıp uygun bir tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın pisince ocağı kapatın.
- Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp eritin.
- İnce ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
- Peşinden unu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Salçaları baharatları ilave edip karıştırın.
- 2 bardak kadar soğuk su ilave edip hızlıca karıştırın.
- Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru da ekleyip karıştırın gerekirse sıcak su ile kıvamını açın.
- Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın servis tabağına alın.
- Üzerine nane serpip afiyetle yiyin muhteşem bir yöresel çorba.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder