29 Nisan 2022 Cuma

Baklava Cheesecake Tarifi

 

Baklava Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 100 gram iç antep fıstık
  • 50 gram tereyağı
  • 540 gr taze peynir (Genellikle tek kutuda 180 gram oluyor, toplam 3 paket)
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • 100 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 3 adet yumurta
  • 30 gram un (2 silme yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin

Şerbet için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu

    Baklava Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Biraz kıvamlı olmasına dikkat edin (18-20 dk orta ateşte pişirdim)
  • Cheesecake harcı için fazla çırpmadan peynir, vanilin ve şekeri çırpın. Unu krema ile karıştırıp ilave edin. Tek tek yumurtaları ilave edin. Fazla çırpmamaya özen gösterin bu cheesecake i hem söndürür hem çatlatır.
  • 23 cm kelepçeli kalıbı eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkaları ikişer olarak yerleştirin.
  • Tereyağı sürüp, öğütülmüş fıstık serpin. Tekrar 2 şer yufka. Tekrar fıstık. Bu şekilde 5 sefer yani 10 yufka bitene kadar devam edin. İçine cheesecake harcını dökün. Yufkaların fazlasını kesip ayrı bi tepside fırınlayın. Cheesecake üzerine kullanabilirsiniz.
  • Fırın tabanına sıcak su dolu bir borcam yerleştirin. 160 derece sıcak fırında 40 dk pişirin. Fan kapalı, alt üst ayarda. 175 derece yapıp bir 10 dk daha pişirin.
  • Cheesecakin üzeri kızarabilir sorun yok. Üzerine artan yufkaları dizin. Şerbeti kenarlara ve biraz üzerine ince ince dökün. Tamamen soğutup buzdolabına kaldırın. Ertesi gün servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder