28 Nisan 2022 Perşembe

Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğüsü için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya şekeri

Supangle için:

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

    Bardakta Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Tavuk göğsü koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Tencereyi kenara alın ve mikser ile muhallebiyi 2 dakika çırpın.
  • Bardakları soğuk su ile çalkalayın ve tavuk göğsünü eşit şekilde bardaklara bölüştürün.
  • Supangleyi hazırlamak için bir tencereye kakao, un ve şekeri ilave edip karıştırın.
  • Üzerine süt ve yumurtayı ekleyin, ocağın altını açın ve karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın, içerisine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyelip karıştırarak eritin.
  • Supangleyi bardaklarda olan tavuk göğsünün üzerine boşaltın.
  • Tatlıyı yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen tatlıyı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder