28 Nisan 2022 Perşembe

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 4 adet tavuk kalça eti göğüs etiylede yapabilirsiniz
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 2 adet küp doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 orta boy küçük küçük doğranmış kapya biberi
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı yarım çay bardağı suyla açılmış salça
  • 1 orta boy doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 dal ince doğranmış taze soğan

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında kuru soğanı renk alana dek kavuralım. Üzerine tavuk etini ilave edip 7-8 dakika pişirelim.
  • Üzerine bezelye havuç kapya biberi ilave edin.
  • 4-5 dakika pişirip sulandırdığımız salçayı domatesi ilave edelim, baharatları ilave edelim ve yumuşayana kadar pişirelim.
  • Beşamel için tereyağını eritip unu ilave edip kokusu çıkana rengi dönene kadar karıştıralım.
  • Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım .
  • En son tuz karabiber ve muskatı ilave edip karıştıralım ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
  • Yufkayı dörde bölelim içine hazırladığımız tavuklu harçtan koyup ters çevirerek fırın kabına dizelim.
  • Üzerine beşamel sos döküp kaşar rendesi serpiştirelim ve kızarana ve kaşar peyniri eriyene kadar 190 derece fırında pişirelim.
  • Fırından almadan 5 dakika önce üzerine yeşil soğan serpelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder