Bebek Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 tatlı kaşığı yoğurt mayası
- 6 adet minik kavanoz
Bebek Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü ocağa alalım ve güzelce kaynatalım.
- Kaynayan sütümüzü kavanozlara pay edelim.
- Parmağımızı yakmayacak dereceye gelene kadar bekletelim. Ara ara kontrol edelim.
- Serçe parmağımızı kavanoza soktuğumuzda 10 saniye kadar elimiz yanmıyorsa tamamdır.
- Yoğurt mayasının üzerine süt ekleyelim homojen bir kıvam olana kadar karıştıralım.
- Daha sonra birer tatlı kaşığı şeklinde kavanozların içerisine koyalım. Tekrar karıştıralım.
- Önceden 50 derecede 10 dakika ısıttığımız fırına kavanozları kapağı açık bir şekilde koyalım. Yaklaşık 5-6 saat fırını hiç açmayın.
- Tutan yoğurtlarımızı kapakları açık olacak şekilde bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder