22 Nisan 2022 Cuma

İftar İçin Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

İftar İçin Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan ya da 2 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber (Yada hangisi varsa)
  • 8-9 adet mantar
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri baharatı (Yoksa önemli değil)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yeteri kadar kaşar peyniri

    İftar İçin Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayalım.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ alalım. Isınınca içine tavukları ekleyelim ve suyunu bırakmaması için çok karıştırmayalım.
  • Bu aşamada sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayalım. Mantarları 2 ve 4 parçaya büyüklüklerine göre bölebilirsiniz.
  • Mühürlenen tavuğu karıştıralım ve hafif kızarınca içine biber, soğan ve sarımsağını ekleyip, 2-3 dakika kavuralım.
  • Daha sonra mantarını atıp yine 3-4 dakika orta ateşte kavuralım.
  • En son küp doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan indirelim.
  • Pişirmiş olduğumuz tavuğu porsiyonluk güveçlere ya da fırın kaplarına paylaştıralım. Yoksa küçük boy bir borcamdada yapabiliriz.
  • Yemeğimizin üzerine örtecek kadar kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder