İftar İçin Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 1 orta boy soğan ya da 2 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber (Yada hangisi varsa)
- 8-9 adet mantar
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı köri baharatı (Yoksa önemli değil)
- Tuz
Üzeri için;
- Yeteri kadar kaşar peyniri
İftar İçin Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayalım.
- Yapışmaz bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ alalım. Isınınca içine tavukları ekleyelim ve suyunu bırakmaması için çok karıştırmayalım.
- Bu aşamada sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayalım. Mantarları 2 ve 4 parçaya büyüklüklerine göre bölebilirsiniz.
- Mühürlenen tavuğu karıştıralım ve hafif kızarınca içine biber, soğan ve sarımsağını ekleyip, 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra mantarını atıp yine 3-4 dakika orta ateşte kavuralım.
- En son küp doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan indirelim.
- Pişirmiş olduğumuz tavuğu porsiyonluk güveçlere ya da fırın kaplarına paylaştıralım. Yoksa küçük boy bir borcamdada yapabiliriz.
- Yemeğimizin üzerine örtecek kadar kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder