Cevizli Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık hazır yufka
- 1 paket tereyağı veya margarin
İç kaymagı için:
- 1 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardagı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 2 damla limon
Cevizli Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz normal herzaman yaptığımız şerbet gibi şu ve şeker tencereye alınıp kaynatılır kaynayınca 1 2 damla limon sıkılıp, altı kapatılıp, kenara alınır soğutulur.
- Sonra kaymağı hazırlanır süt ve irmik küçük bir tencerede süt ve irmik kıvam alana kadar pişirilir ve vanilya eklenip altı kapatılır ve oda soğumaya bırakılır.
- Baklavalık yufkaları her katını erittiğimiz tereyağından sürerek üst üste 15 kat koyuyoruz ama tereyağını her yerine gelecek şekilde sürmeniz gerekiyor.
- bu şekilde 15 kat yapıp en son kata yağ sürmeyip uzun kenarı 5 kısa kenarı 4 parça olacak şekilde eşit kareler kesilir ve bu karelere 1 tatlı kaşığı kaymağından ve bir çay kaşığı ceviz koyup uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Uçları üst üste gelmeliki kabarıp, açılmasını önleyecek bu şekil.
- Bu şekilde dizip 180 derece fırında 15 dakika pişiyor sonra ve sonra fırından tepsiyi alıp bunları uçları boşta kalacak şekilde birbirinden ayırıyoruzki uçlarıda kızarsın.
- Sonra 15 dakika daha böyle kızartıp, fırından alıp, daha küçük bir tepsiye yakın bir şekilde diziyoruz ve şerbeti hepsinin üzerine gezdirerek dokuyoruz.
- 10 dakika dinlenince şerbeti çekiyor ve soğuyunca servis edebilirsiniz istediğiniz şekilde süsleyerek afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder