28 Nisan 2022 Perşembe

Cevizli Şöbiyet Tarifi

 

Cevizli Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık hazır yufka
  • 1 paket tereyağı veya margarin

İç kaymagı için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardagı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Cevizli Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz normal herzaman yaptığımız şerbet gibi şu ve şeker tencereye alınıp kaynatılır kaynayınca 1 2 damla limon sıkılıp, altı kapatılıp, kenara alınır soğutulur.
  • Sonra kaymağı hazırlanır süt ve irmik küçük bir tencerede süt ve irmik kıvam alana kadar pişirilir ve vanilya eklenip altı kapatılır ve oda soğumaya bırakılır.
  • Baklavalık yufkaları her katını erittiğimiz tereyağından sürerek üst üste 15 kat koyuyoruz ama tereyağını her yerine gelecek şekilde sürmeniz gerekiyor.
  • bu şekilde 15 kat yapıp en son kata yağ sürmeyip uzun kenarı 5 kısa kenarı 4 parça olacak şekilde eşit kareler kesilir ve bu karelere 1 tatlı kaşığı kaymağından ve bir çay kaşığı ceviz koyup uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Uçları üst üste gelmeliki kabarıp, açılmasını önleyecek bu şekil.
  • Bu şekilde dizip 180 derece fırında 15 dakika pişiyor sonra ve sonra fırından tepsiyi alıp bunları uçları boşta kalacak şekilde birbirinden ayırıyoruzki uçlarıda kızarsın.
  • Sonra 15 dakika daha böyle kızartıp, fırından alıp, daha küçük bir tepsiye yakın bir şekilde diziyoruz ve şerbeti hepsinin üzerine gezdirerek dokuyoruz.
  • 10 dakika dinlenince şerbeti çekiyor ve soğuyunca servis edebilirsiniz istediğiniz şekilde süsleyerek afiyet olsun:). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder