Milföyden Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
İç harcı için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 dal taze soğan
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
Milföyden Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gelin birlikte en pratiğinden milföyden gül böreği yapalım. Bunun için buzluk milföy kullanacaksanız yarım saat önceden çıkarın ki yumuşasın.
- Milföyleriniz kare yada dikdörtgense (Buzlukta olanlar gibi) biraz merdaneyle uzunlamasına açın hamuru.
- Benim ki hazır açılmıştı ben sadece gül böreğime göre kestim hamuru. 3 parmak kalınlığı gibi olsa yeterli olur uzunluğu farketmez.
- Açtığımız milföy hamurunun ortasına üstden alta doğru iç harcımızdan koyuyoruz.
- Milföy hamurunun iki tarafını içe doğru kapatıyoruz, güzelce hamuru birbirine yapıştırarak peynirin çıkmamasını sağlayalım. Rulo haline getirelim hamurun uçlarınıda kapatalım. Daha sonra bir ucundan başlayarak gül böreği şeklinde içe doğru saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye gül böreklerini ters çevirip koyalım. Yani üstü alta gelecek şekilde. 1 yumurtayı çırpalım (Ben sarısınıda ekledim, isterseniz 1-2 yemek kaşığı süt de ekleyebilirsiniz)
- Çırptığımız yumurtayı fırça yardımıyla böreklere sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Milföyden olan herşey gibi aynı gün tüketmenizi hatta sıcak ılıkken tüketmenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder