Dereotlu Pofuduk Poğaça (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (akları içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
- 8-8,5 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Pofuduk Poğaça (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin.
- Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip iyice yoğurun.
- Kapağını kapatıp yarım saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hazırlanmış hamurları elinizle açıp ortasına beyaz peynir koyup iki taraftan birleştirerek kapatın.
- Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hepsini bu şekil yapıp üzerine örtü örtüp yarım saat tepside mayalandırın.
- Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpip 180 derece fırında 2 tepsiyide aynı anda pişirecekseniz fanlı ayarda pişirin.
- Tek tek pişirecekseniz fansız ayarda pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder