28 Nisan 2022 Perşembe

Dereotlu Pofuduk Poğaça (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi

 

Dereotlu Pofuduk Poğaça (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (akları içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
  • 8-8,5 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Dereotlu Pofuduk Poğaça (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip iyice yoğurun.
  • Kapağını kapatıp yarım saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hazırlanmış hamurları elinizle açıp ortasına beyaz peynir koyup iki taraftan birleştirerek kapatın.
  • Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hepsini bu şekil yapıp üzerine örtü örtüp yarım saat tepside mayalandırın.
  • Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpip 180 derece fırında 2 tepsiyide aynı anda pişirecekseniz fanlı ayarda pişirin.
  • Tek tek pişirecekseniz fansız ayarda pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder