Kolay Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 250 gr kaymak
- 350 gr iri çekilmiş fındık
- 150 gr tereyağı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 3-4 damla limon suyu
Kolay Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika dakika daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Baklavalık yufkalarımızdan 4 tanesini üst üste olacak şekilde tezgaha alalım.
- Üzerine her yerine gelecek şekilde kaymaktan sürelim. Ardından iri çekilmiş fındık serpelim.
- Baklavalık yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
- Rulomuzu yaklaşık 3 cm genişliğinde keselim ve fırın tepsimize alalım.
- Diğer baklavalık yufkalarımızı da tekrar 4’erli şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim.
- Tatlılarımızı fırına vermeden önce üzerlerine bir fırça yardımıyla erittiğimiz tereyağından sürelim.
- Daha sonra 180°C ye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen tatlıları fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetlemek için uygun bir kaba aktaralım.
- Soğuyan şerbeti tatlıların üzerine gezdirelim. Tatlıları şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
- Sonrasında tatlılarımızı servis tabağına alarak toz fıstıkla süsleyelim. Baklava tadında kaymaklı fındıkzadeler servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder