28 Nisan 2022 Perşembe

Kolay Bayram Tatlısı Tarifi

 

Kolay Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 250 gr kaymak
  • 350 gr iri çekilmiş fındık
  • 150 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 3-4 damla limon suyu

    Kolay Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika dakika daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Baklavalık yufkalarımızdan 4 tanesini üst üste olacak şekilde tezgaha alalım.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde kaymaktan sürelim. Ardından iri çekilmiş fındık serpelim.
  • Baklavalık yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Rulomuzu yaklaşık 3 cm genişliğinde keselim ve fırın tepsimize alalım.
  • Diğer baklavalık yufkalarımızı da tekrar 4’erli şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim.
  • Tatlılarımızı fırına vermeden önce üzerlerine bir fırça yardımıyla erittiğimiz tereyağından sürelim.
  • Daha sonra 180°C ye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen tatlıları fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetlemek için uygun bir kaba aktaralım.
  • Soğuyan şerbeti tatlıların üzerine gezdirelim. Tatlıları şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
  • Sonrasında tatlılarımızı servis tabağına alarak toz fıstıkla süsleyelim. Baklava tadında kaymaklı fındıkzadeler servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder