El Açması Börek Tadında Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için sos harcı
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
El Açması Börek Tadında Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkaları üçgen şeklinde 6parçaya bölelim.
- İç harcı olarak dilediğiniz ürünü kullanabilirsiniz. Ben patatesli yaptım.
- Patatesli peynirleri haşlayalım.
- Soğanı minik minik doğrayıp kavuralım.
- Salçayı ekleyip ardından patatesleri ilave edelim kavuralım.
- Derin bir kap içerisine sos malzemelerini ekleyip iyice karıştıralım.
- Bir adet yufkayı alayım üzerine sos harcını sürelim.
- İç harcını ekleyip iki kenarından içeri katlayalım.
- Katladığımız kenarlara da sos harcını sürelim.
- Çok sıkmadan rulo şeklinde saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu susam serpelim.
- 180 derecelik alt üst fanlı ayarda pişirelim.👉eğer buzluğa kaldıracaksanız bir tepsiye dizip üzerini streçleyin difirizde dondurun.
- Yemek istediğiniz zaman buzuyla birlikte üzerine sadece yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırına gönderebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder