12 Nisan 2022 Salı

El Açması Börek Tadında Buzluk Böreği Tarifi

 

El Açması Börek Tadında Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arasına sürmek için sos harcı

  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

    El Açması Börek Tadında Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları üçgen şeklinde 6parçaya bölelim.
  • İç harcı olarak dilediğiniz ürünü kullanabilirsiniz. Ben patatesli yaptım.
  • Patatesli peynirleri haşlayalım.
  • Soğanı minik minik doğrayıp kavuralım.
  • Salçayı ekleyip ardından patatesleri ilave edelim kavuralım.
  • Derin bir kap içerisine sos malzemelerini ekleyip iyice karıştıralım.
  • Bir adet yufkayı alayım üzerine sos harcını sürelim.
  • İç harcını ekleyip iki kenarından içeri katlayalım.
  • Katladığımız kenarlara da sos harcını sürelim.
  • Çok sıkmadan rulo şeklinde saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Çörek otu susam serpelim.
  • 180 derecelik alt üst fanlı ayarda pişirelim.👉eğer buzluğa kaldıracaksanız bir tepsiye dizip üzerini streçleyin difirizde dondurun.
  • Yemek istediğiniz zaman buzuyla birlikte üzerine sadece yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırına gönderebilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder