12 Nisan 2022 Salı

Kayseri Yağlaması (Yağlama) Tarifi

 

Kayseri Yağlaması (Yağlama) Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Lavaş hamuru için;

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

Üst için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kayseri Yağlaması (Yağlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
  • Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unu ilave edip, yoğuralım. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Diğer yanda iç harcını hazırlayalım. Tavaya kıymayı koyup, suyunu çekene dek pişirelim.
  • Yağları ilave edip kavuralım.
  • Rondodan çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp, ilave edelim. Biberleri de ilave edelim.
  • İyice kavrulunca salçayı, domatesi ve baharatları ilave edelim.
  • En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim. Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
  • Mayalanan hamuru bezelere bölelim. Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
  • Tavada bazlamaları pişirelim.
  • Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim. Bezeler bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • En üstede iç harçtan sürelim. 4 parçaya keselim.
  • Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim. Afiyet olsuunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder