28 Nisan 2022 Perşembe

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeli)
  • 1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı sıcak su

    Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, minik minik kesiyoruz.
  • Sıvı yağı pişireceğimiz tencereye alıp, arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
  • Hafifçe pembeleşen (çok değil, sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine, sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek, 1-2 dakika da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
  • Tuzunu da ayarladıktan sonra, üzerine kaynar olan tavuk suyunu ve normal suyu da döküp, karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatarak; pirinçler göz göz olana kadar yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pilavımız tamamen suyunu çektikten sonra, ocağı kapatalım.
  • Üzerine kağıt havlu koyup, biraz da dinlenince servise hazır.
  • Deneyenlere, afiyet- i şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder