Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeli)
- 1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
- 4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
Enfes Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp, havucu soyup rendeliyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, minik minik kesiyoruz.
- Sıvı yağı pişireceğimiz tencereye alıp, arpa şehriyesini yağa dökerek ocağa alıyoruz.
- Hafifçe pembeleşen (çok değil, sebzeler kavrulurken de pembeleşecek) şehriyelerin üzerine, sebzeleri dökerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Sebzeler birazcık ölünce (karıştırırken anlaşılır zaten, sebzelerin ilk diriliği gidiyor, tamamen de pişmemiş oluyor) tereyağını katıp, yağ eriyince de yıkadığımız pirinç ve bulguru sebzelerin üzerine dökerek, 1-2 dakika da bütün bu karışımı karıştırarak kavuruyoruz.
- Tuzunu da ayarladıktan sonra, üzerine kaynar olan tavuk suyunu ve normal suyu da döküp, karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatarak; pirinçler göz göz olana kadar yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Pilavımız tamamen suyunu çektikten sonra, ocağı kapatalım.
- Üzerine kağıt havlu koyup, biraz da dinlenince servise hazır.
Deneyenlere, afiyet- i şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder