Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300-400gr orta yağlı kıyma
- 1 kuru soğan rendesi
- 1 yumurta
- 1küçük çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kekik
- Köfte baharatı
- Karabiber
- Kajun baharatı
- Pulbiber
- Tuz
Diğer malzemeler;
- 2 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 kabak
- 3 domates (Küçüktü)
Üzerine;
- 1 kase sıcak su (250ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı karışık salça (Silme)
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi iyice yoğuruyoruz ve yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Sebzeleride köfte boyutunda halka halka dilimliyoruz. Ne çok ince olsun nede kalın.
- Yuvarlak borcama (İkili olanların büyüğü) sırasıyla dizelim görseldeki gibi.
- Son olarak salçalı sosu kaşık yardımıyla üzerine gezdirelim.
- Yemeğimizin üzerini yağlı kağıdı ıslatıp, kapatalım 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Patatesler pişince üzerindeki yağlı kağıdı kaldıralım, üzeride biraz kızarınca yemeğimiz hazırdır. 🥘afiyet olsun 🥘
Not: Köfteleri erkenden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olur. Sebzelerin hepsini aynı ebatlarda seçerseniz daha güzel bir görüntü olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder