Tencerede Müthiş Lezzette Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
️Köftesi için;
- ️600 gram dana kıyma
- ️5 dolu yemek kaşığı galeta unu
- ️1 adet yumurta
- ️2 adet orta boy kuru soğan
- ️3 küçük diş ezilmiş sarımsak
- ️3 tutam kıyılmış maydanoz
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️Göz kararınca karabiber kimyon pul biber tuz kırmızı toz biber
️Kızartma sebzeleri için;
- ️7 adet orta boy patates
- ️10 adet sivri biber
- ️15 adet arpacık soğanı
- ️1 adet iri boy kapya biberi
- ️2 adet iri boy havuç
- ️1 kavanoz bezelye konservesi
️Sosu için;
- ️1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı biber salçası
- ️1 su bardağı domates rendesi (300 gram)
- ️3 su bardağı sıcak su (660 ml)
- ️Tuz
- Karabiber
- Acı pul biber
- Kırmızı toz biber (İsteğe bağlı dağ kekiği)
Tencerede Müthiş Lezzette Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan sarımsak ve maydanozu mutfak robotunda minikçe çekelim.
- Üzerine köfte için olan tüm malzemeyi ekleyip 4-5 dk hepsini iyice yoğuralım ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
- Ardına etimizi parmak şekilde sıkıp, şekillendirip hazır edelim (Dileyen başka formda şekillerdede yapabilir)
- Köfte ile aynı ebat ve formda olacak şekilde biberleri ve patatesi iri uzunca dilimleyelim.
- Havucu halka şeklinde doğrayalım. Arpacık soğanları soyup hazır edelim.
- Tavamıza az miktarda yağ dökelim (1 çay bardağından az olsun, göz kararı ekledim ben) sırası ile patatesi, biberleri, soğanı, havucu teker teker kızartalım ve köftemizide kızartıp, hepsini havlu peçete serili tabaklara çıkaralım ve hazırlığı bitirelim.
- Derin ve geniş bir tencere içine tereyağını eritelim. Üzerine püre çekilmiş domatesi ekleyip 1-2 dk kavuralım.
- Sonra salçalarını ekleyelim birazcık onuda kavurup, kaynar suyunu ilave edelim.
- Baharatlarını katalım karıştıralım. Kızarmış olan tüm sebzeleri sırayla katalım köfteyide ekleyip, karıştırıp, üzerine kapak örtelim kısık ateşten birazcık yüksekte 25 dk pişirelim.
- Sonra bezelyemizi katıp karıştıralım ve tekrar kapak örtüp 20 dk daha pişirelim (Süreyi kendiniz ayarlayınız kontrol ederek) tadını tuzunu yumuşaklığını kontrol edip pişmiş olan yemeğimizi servis edebiliriz.
Not: Gündüz pişirip, akşama ısıtarakta servis edebilirsiniz. Bir gün önceden pişirip, buzdolabında saklayıp ertesi günü ocakta ısıtıp ta servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder