23 Nisan 2022 Cumartesi

Gerçek Islak Kek Tarifi

 

Gerçek Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için,

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 200 ml süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un (kıvamına göre 3e tamamlayabilirsiniz)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 200 ml süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Terciğe bağlı;

  • Bir miktar kuvartür çikolata

    Gerçek Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Süt, şeker, yağ be kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Karışım kıvam alınca un vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Kek karışımı hazır.
  • Kek kalıbı değil borcam kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Borcam içerisine bir miktar katı yağ sürelim kekimiz yapışmasın daha sonra karışımı borcama dökelim.
  • Döktükten sonra borcamı hafiften sallarsanız karışım köşelerede dağılır ve daha güzel pişer.
  • 180 derece ısıttığımız fırında en az 25 dk pişirelim benim kekim 25 dk da pişti fakat pişme süresi karışımdaki un miktarına ve fırınınızın pişirmesine göre değişir.
  • Kek pişerken sosu hazırlayalım. Sos tencerenize tereyağı koyup eritin ardından süt şeker ve kakaoyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sos kaynadıktan sonra içerisine çikolatayı ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimi fırından çıkaralım dilimleyelim ve kürdan ya da çatal yardımıyla delikler açalım.
  • En son sosu üzerine eşit bir şekilde dağıtalım. 3 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder