28 Nisan 2022 Perşembe

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 200 gram kuzu kuşbaşı (Danada kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet domates rendesi (Ben domates sos kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları közlüyoruz. Ben ocakta közledim. Fırındada yapabilirsiniz. Közlediğimiz patlıcanları doğruyoruz. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu alıp, kavuruyoruz.
  • Üzerine patlıcanları ilave edip, iyice eziyoruz. Sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz. En son ocaktan alırken kaşar peynirini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Beğendimiz hazır.
  • Üzeri için kuşbaşı etlerimizi ocağa alıp, yumuşayıncaya kadar bir miktar su ile pişiriyoruz. Sonra üzerine zeytinyağı, ince ince doğradığımız soğanı, biberi ekliyoruz. Kavuruyoruz.
  • Salçayı, domates sosunu, kırmızı tozbiberi, karabiber ve tuzu da ekleyip, az daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, altı kısık şekilde pişiriyoruz.
  • Gelelim sunuma öncelikle servis tabağının altına patlıcanları koyuyoruz.
  • Sonra üzerine hazırlamış olduğumuz etimizi koyuyoruz. Lezzetine doyamayacağınız hünkar beğendimiz hazır. Afiyet olsun.
  • Not: Beğendiğimizi ilk hazırladığımız için sunuma geçmeden biraz ısıtabilirsek çok daha iyi olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder