Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Beğendisi için;
- 2 adet orta boy patlıcan
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 200 gram kuzu kuşbaşı (Danada kullanabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet domates rendesi (Ben domates sos kullandım)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları közlüyoruz. Ben ocakta közledim. Fırındada yapabilirsiniz. Közlediğimiz patlıcanları doğruyoruz. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu alıp, kavuruyoruz.
- Üzerine patlıcanları ilave edip, iyice eziyoruz. Sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz. En son ocaktan alırken kaşar peynirini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Beğendimiz hazır.
- Üzeri için kuşbaşı etlerimizi ocağa alıp, yumuşayıncaya kadar bir miktar su ile pişiriyoruz. Sonra üzerine zeytinyağı, ince ince doğradığımız soğanı, biberi ekliyoruz. Kavuruyoruz.
- Salçayı, domates sosunu, kırmızı tozbiberi, karabiber ve tuzu da ekleyip, az daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, altı kısık şekilde pişiriyoruz.
- Gelelim sunuma öncelikle servis tabağının altına patlıcanları koyuyoruz.
- Sonra üzerine hazırlamış olduğumuz etimizi koyuyoruz. Lezzetine doyamayacağınız hünkar beğendimiz hazır. Afiyet olsun.
Not: Beğendiğimizi ilk hazırladığımız için sunuma geçmeden biraz ısıtabilirsek çok daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder