28 Nisan 2022 Perşembe

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

    Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra arpacık soğanları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte 30-35 dk et suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Patates havuç ve domatesleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz.
  • Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağı kapalı sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son bezelye ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • 3-4 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Yağlı kağıdı tezgaha seriyoruz bir porsiyon olacak şekilde orta kısmına etimizden koyup zarf şeklinde katlıyoruz ( ben bu şekilde 6 porsiyon hazırladım )
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder